Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een totale lichaamsmassage, die met warme olie wordt gegeven op de blote huid. In principe duurt de massage een uur en worden rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten, dus eigenlijk de gehele achterzijde van je lichaam gemasseerd.

Mogelijkheden

Het is natuurlijk ook mogelijk de massagetijd te verkorten en een deelmassage uit te voeren of te verlengen en ook een deel van de voorzijde van je lichaam te masseren. De druk, snelheid en handgrepen van een ontspanningsmassage worden aangepast aan je persoonlijke lichaamsbeleving en behoefte van dat moment. Een ontspanningsmassage kun je daardoor ook ombuigen naar een klassieke massage of een hsp massage.

Deze massage kan worden toegepast om klachten te verhelpen of te verlichten en heeft een positieve invloed op het gehele lichaam, onder andere op het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en het lymfesysteem.

Preventieve werking

Een regelmatige massage heeft bovendien een preventieve werking op je algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en blijkt ook bewezen effectief bij bijvoorbeeld stress, hoge bloeddruk, vermoeidheid, slapeloosheid, hoge spierspanning en storingen in de lichaamsbeleving.

Zorgen voor jezelf

Deze massage is erg geschikt om met regelmaat in te plannen om even tot rust te komen en het ontwikkelen van (pijn)klachten te voorkomen. Op die manier ontwikkel je een stukje ‘zorgen voor jezelf’ dat een groot effect heeft op de lange termijn.

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien

bekijk andere massages en behandelingen