Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een totale lichaamsmassage die met warme olie wordt gegeven op de blote huid. De massage duurt een uur. Je rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten (dus eigenlijk de gehele achterzijde van je lichaam) worden daarbij gemasseerd.

precies passend bij jou

Het is mogelijk de massagetijd te verlengen en ook een deel van de voorzijde van je lichaam te masseren.

De druk, snelheid en handgrepen van een ontspanningsmassage worden aangepast aan je persoonlijke lichaamsbeleving en behoefte van dat moment. Een ontspanningsmassage kun je daardoor ook ombuigen naar een klassieke massage of een hsp massage.

Deze massage kan worden toegepast om klachten te verhelpen of te verlichten en heeft een positieve invloed op je gehele lichaam. Onder andere je spieren en gewrichten, je spijsvertering, je hormoonhuishouding, je lymfesysteem en je immuunsysteem worden positief beïnvloed. Doordat je lichaam echt ontspant, kunnen gevolgen van vermoeidheid en stress worden verminderd. De negatieve spiraal van lichamelijke en mentale klachten kan worden.

Zorgen voor jezelf

Een ontspanningsmassage is echt geschikt om met regelmaat in te plannen om tot rust te komen en het ontwikkelen van (pijn)klachten te verhelpen en te voorkomen. Op die manier ontwikkel je een stukje ‘zorgen voor jezelf’ dat een groot effect heeft, zeker op de lange termijn.