Bamboemassage

Een ontspannende maar tegelijkertijd wat stevigere massage die met opgewarmde bamboestokken in combinatie met handen en warme olie wordt gegeven, dat is een bamboemassage. Deze massagecombinatie zorgt voor een intensieve dieptewerking en voor een verhoogde toevoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van afvalstoffen. Hierbij worden spieren, aanhechtingen en bindweefsel intensief behandeld en het lymfesysteem en de bloedsomloop intensief geactiveerd.

gunstige eigenschappen

Een bamboemassage is gebaseerd op eeuwenoude uitgangspunten en wordt in Oosterse culturen al erg lang toegepast. De naam verklapt waar deze -voor ons relatief nieuwe- massage om draait. Het is geen toeval dat er voor bamboe is gekozen, omdat dit natuurlijke materiaal een aantal gunstige eigenschappen heeft. Behalve dat bamboe een sterk en hard materiaal is, is het ook buigzaam en licht. Bamboestokken die voor een massage mogen worden gebruikt, zijn extreem glad en speciaal voor dit doel gemaakt.

diepe ontspanning

Het is niet alleen de kracht die door de stokken uitgeoefend kan worden die de massage uniek maakt. De wrijving van de bamboestok zorgt voor een pyro-elektrisch effect wat zorgt voor een nog diepere ontspanning. Op die manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd en worden ook de organen gestimuleerd om te ontspannen. Je kunt stellen dat bamboe goed communiceert met de menselijke huid. Het is een krachtig en dynamisch materiaal en geeft gemakkelijk de warmte af die steeds aan de bamboestokken wordt toegevoegd.