Voeding, leefstijl en suppletie

Wil je graag een consult met mij om positieve stappen te zetten in de richting van gezonder eetgedrag en betere leefstijl gewoontes, maar heb je verder weinig klachten en is een ingewikkeld traject je een stap te ver? Dan kunnen we een gericht en eenmalig consult inplannen.

werkwijze voeding, leefstijl en suppletie advies

Je ontvangt van mij een formulier per mail waarop je vijf dagen je voeding, leefstijl en ritme kunt invullen en we plannen een afspraak in voor een consult. Ik vorm me van tevoren een beeld aan de hand van je ingevulde lijst, zodat ik je ook direct een goed advies kan geven om maaltijden of producten door andere te vervangen en op een eenvoudige maar doeltreffende manier belangrijke stappen te zetten die ook werkelijk bij je passen om je leefstijl te verbeteren. Bij klachten geef ik je tevens advies omtrent specifieke nutriënten, voedingsmiddelen en eventueel suppletie.

voeding als medicijn

We worden ons er steeds bewuster van hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is en hoe schadelijke ongezonde voeding kan zijn. We horen en weten steeds meer over gezonde voeding en laten ons niet meer zo snel van alles aanpraten. Maar wat is gezonde voeding nou eigenlijk en is dat wel voor iedereen hetzelfde?

Je kunt voeding zien als het eerste en beste medicijn voor je lichaam. Goede en gezonde voeding heeft een directe invloed op hoe we ons voelen, hoe we eruitzien en hoe we functioneren. Voedsel is er om ons lichaam energie te geven, oftewel, om ons lichaam te voeden en niet om ons lichaam te vullen. ‘Je bent wat je eet’ is een veelgebruikte uitspraak, maar we nemen dit over het algemeen niet letterlijk genoeg. Het is namelijk de volstrekte waarheid.

Gezonde voeding heeft talloze positieve werkingen op ons lichaam, zoals gezegd dus zowel aan de binnen als aan de buitenkant. Door goede en gezonde voeding voelen we ons vitaler, hebben we een betere nachtrust, kunnen we ons beter concentreren, hebben we meer energie en een betere weerstand tegen infecties. We houden onze biochemische fabriekjes in stand en verminderen of voorkomen op die manier ernstige en minder ernstige problemen.

gezond eten is geen doel maar een middel

Met de juiste denkwijze en onderbouwde kennis over voeding, word je je bewuster van wat je eet en waarom je dat doet en ga je ook anders tegen je voeding aankijken. Een angst die vaak speelt komt voort uit de gedachte dat er dan van alles niet meer kan of mag, maar dat is nergens voor nodig want (ge)zondigen hoort ook bij een leuk leven en lekker eten. De stelregel 80-20 betekent dat wanneer je 80% van de tijd goed en gezond eet en leeft en meewerkt met je lichaam, je dat 20% van de tijd kunt laten. Je lichaam is echt prima in staat is om daarmee om te gaan. gaat juist vaak om kleine maar doeltreffende aanpassingen die je prima kunt inpassen in je leven en die precies gericht zijn op wat jij nodig hebt.