Klachtgerichte (deel)massage

Een klachtgerichte massage is bedoeld om blessures te voorkomen of helpen herstellen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verharding, verzuring, knopen) te verminderen. Tijdens sportinspanning, maar ook tijdens het dagelijks leven kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld stress, een verkeerde werkhouding, een niet alledaagse zware inspanning of training en zelfs kou kunnen leiden tot gespannen en pijnlijke spieren.

afgestemde combinatie

Spieren die door bijvoorbeeld langdurige of overmatige belasting gespannen zijn, kunnen ontspannen worden, waarna spierknopen en afvalstoffen aangepakt kunnen worden.

Meestal worden door mij de meest geschikte combinaties van massage en behandelingen toegepast bij pijnklachten. Denk daarbij aan de inzet van cupping massage en -therapie, triggerpoint therapie, manuele lymfedrainage, taping en moxa.

positieve effecten

Het is eigenlijk bijzonder maar we wennen aan een bepaalde mate van pijn in ons lichaam, zeker als het gaat om onze spieren. Toch is het absoluut niet nodig om met pijnklachten of verharde spieren te blijven rondlopen. Sterker nog, op den duur kan dit leiden tot afgeleide klachten.

Het effect van een klachtgerichte massage is vooral verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, stimulering van de ontwatering van de spieren, effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen, een kortere hersteltijd bij blessures, ontspanning en pijnbestrijding van en in de spieren.