Natuurgeneeskundig consult

Tijdens een natuurgeneeskundig consult kijken we breed naar je mentale, emotionele en fysieke klachten en historie. We kijken naar de werking van je hormonen, neurotransmitters, darmen en spijsvertering. We bespreken je leefstijl, slaapkwaliteit, voeding, bewegingsapparaat en belasting versus belastbaarheid. We bepalen of een hormoonanalyse, neurotransmitter profielbepaling of een bloed-, speeksel- of microbioomtest nodig zijn.

natuurgeneeskunde is meer dan je denkt

De grondlegger van de natuurgeneeskunde is de arts Hyppocrates. Natuurgeneeskunde mag dan een stoffig imago hebben, maar niets is minder waar. De natuurgeneeskunde is de basis van onze reguliere geneeskunde. Natuurgeneeskunde kijkt echter nog steeds holistisch. Dat wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken en niet alleen naar de afzonderlijke delen. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam staat centraal binnen de natuurgeneeskunde en de behandeling richt zich op het creëren van ideale omstandigheden hiervoor.

Vervolgens zetten we dat in wat nodig en behulpzaam is om de situatie te verbeteren en je lichaam weer terug naar gezondheid te brengen. Niets meer en niets minder.

Ik maak ondersteunend en in overleg mogelijk gebruik van een aantal mogelijkheden, zoals fytotherapie en adaptogenen, gerichte suppletie, hormoontherapie, voedings- en leefstijladviezen, Indigo en Bach essences en lichaams- of energetische behandelingen.