Shiatsu elements

Touch of Tao. De kracht van eenvoud. Laat je (aan)raken door de wijsheid van de vijf elementen. Eigenlijk zijn aanrakingen en bewegingen manieren die wij deels van nature al gebruiken zonder ons daar echt bewust van te zijn. Bijvoorbeeld wanneer we een hand op iemands bovenrug leggen ter ondersteuning bij verdriet. Of de ervaring dat even flink bewegen behoorlijk kan opluchten bij vastzitten in boosheid, gepieker of frustratie.

de zes aanrakingen

Deze shiatsu behandeling is gebaseerd op ‘de zes aanrakingen’. Deze zes aanrakingen vormen samen de basis van de 5 elementen binnen shiatsu, oorspronkelijk ‘the six forms of touch’ de Engelse shiatsu therapeut Bill Palmer.

Elke van de zes aanrakingen staat voor een van de 5 elementen van de traditionele Chinese geneeswijze, waarbij het element vuur twee aanrakingen heeft. Elk element is onder andere verbonden met een bepaalde emotie. Emoties worden hierbij gezien als onafgemaakte bewegingen, die in het lichaam voelbaar zijn als energetische blokkades.
Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen. Emoties kunnen op die manier worden getransformeerd in de bijbehorende positieve kwaliteiten tijdens een of meerdere behandelingen.

transformerende effecten

Deze shiatsu behandeling is een emotioneel en fysiek rustgevende behandeling van een uur, waarbij alle aanrakingen gedurende 10 minuten worden toegepast. De behandeling wordt door de kleding heen uitgevoerd op een shiatsu mat. Na de behandeling wordt vaak een diepe ontspanning ervaren. Een gevoel van ‘zakken in jezelf’.

Zes verschillende vormen van aanraken die werkelijk diep raken. Deels door hun eenvoud maar vooral door hun effect. De aanwezigheid van negatieve emoties en bijbehorende gedachtegangen transformeren en verdwijnen.

  • piekeren transformeert in aanwezigheid en aarden
  • verdriet transformeert in ruimte en loslaten
  • angst transformeert in zelfverzekerdheid en kracht
  • boosheid transformeert in communicatie en assertiviteit
  • onrust transformeert in rust en stilte