been-voet massage

Bij een Chinese been-voet massage worden onder andere de voetzones gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding in de bijbehorende organen. Verder worden meridiaan banen en accupunctuurpunten op de voeten, enkels, onderbenen en knieën gemasseerd, waardoor het energetisch systeem in het gehele lichaam wordt geactiveerd. Dit wordt gecombineerd met prettige, ontspannende intensieve massagetechnieken met zowel de handen als met een voetmassagestick. Deze massage kan bij klachten worden toegepast en is bovendien super ontspannend. Na afloop voel je je uitgerust, fit en vitaal.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (mld), lymfedrainage door middel van strijkingen en drukpunten, is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. In tegenstelling tot veel andere vormen van massage bestaat manuele lymfedrainage uit een lichte aanraking van de huid en de daaronder liggende weefsels. De zachte en zeer ontspannende massage versterkt en regenereert de werking van het lymfesysteem in het gehele lichaam. Hoewel het gaat om een zeer ontspannende en zachte massage is het effect bijzonder groot.

Een Chinese been-voet massage en een manuele lymfedrainage zijn beiden been-voet massages die ik uitvoer in mijn praktijk. Ze hebben hun eigen voordelen en effecten, die niet te onderschatten zijn.

wanneer kies je voor mld

Manuele lymfedrainage kan worden toegepast bij expliciete klachten die het gevolg zijn van vochtophoping in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan dikke handen en enkels bij warm weer, zwangerschapsklachten, gevolgen van medicatie of een hoge bloeddruk. Deze massage is ook zeer effectief is bij gewichtsverlies of bijvoorbeeld na een verkoudheid, griep, operatie of medicijngebruik, teneinde een goede ondersteuning te bieden om afvalstoffen versneld het lichaam te laten verlaten. Ook preventief kan mld uitstekend worden toegepast. Het heeft een gunstig effect op de immuniteit van het lichaam en helpt het lichaam daarmee zichzelf te beschermen tegen infecties.

Deze mld is een behandeling op beide voeten en onderbenen in combinatie met drukpunten uit de voetreflexologie. Na afloop voel je je superontspannen.

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien

bekijk andere massages en behandelingen