Fytotherapie

Ik werk in mijn praktijk onder andere met de supplementen van Evonuovo. Dit zijn gestandaardiseerde en onder strenge supervisie geproduceerde fytotherapeutische producten. Ze kunnen het opnieuw verkrijgen van balans in je hormonen, microbioom en immuunsysteem, en daarmee ook het opnieuw verkrijgen en opbouwen van je gezondheid, op een hele goede en specifieke manier ondersteunen.

hormonen en microben

Er is een belangrijke rol weggelegd voor hormonen en microben met betrekking tot onze fitheid. Die twee elementen spelen een cruciale rol bij het aansturen van belangrijke lichaamsprocessen en bij het behoud van je gezondheid. De producten van Evonuovo zijn gericht op het optimaliseren van de microbenbalans, daarin het ideale evenwicht te vinden en een juiste aanmaak van de belangrijkste hormonen te reguleren.

adaptogenen

Evonuovo maakt waar mogelijk gebruik van adaptogenen. Adaptogenen zijn stoffen die in bepaalde planten voorkomen en die bekend staan om hun balancerende, herstellende en beschermende eigenschappen. Adaptogenen hebben deze naam gekregen vanwege hun eigenschap zich aan te passen (to adapt) aan de behoefte van je lichaam. Een adaptogeen focust zich dus niet specifiek op een orgaan of een bepaald onderdeel van je lichaam. Het is juist een stof waar je hele lichaam profijt van heeft, omdat het zich aanpast aan datgene wat er op dat moment speelt en daarop inspringt. Een adaptogeen zal proberen de balans (homeostase) in je lichaam te herstellen.

Wanneer je iets wilt veranderen, is er meestal iets meer nodig dan alleen het gebruik van suppletie. Hoe je jezelf ervaart is een optelsom van alles wat jou beïnvloedt. Het is belangrijk je daarvan bewust te zijn en te weten dat elke positieve verandering, hoe klein en simpel dan ook, een ontzettend groot effect kan hebben.

Alle producten van Evonuovo zijn hypo-allergeen en GMO vrij. Ze zijn gegarandeerd vrij van suiker, gist, lactose, gluten, niet natuurlijke conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur-, smaakstoffen en dierlijke bestanddelen. De producten zijn dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.

starbeam wordt ingezet bij ‘vrouwenklachten’
cloudburst wordt ingezet bij ‘mentale klachten’
seabreeze wordt ingezet bij ‘fysieke klachten’
clearwave wordt ingezet als ‘natuurlijk antibiotica’
lightdrop wordt ingezet als ‘fyto vitaminen’ | greens reds blues’ en als ‘prebiotica’
earthflow wordt ingezet als ‘probiotica’
moondust wordt ingezet voor ‘slaap en herstel’

‘health is not about the absence of disease
but about striving for the stars
when it comes to balance and vitality’

~quote pien & regien

health – lees verder bij andere mogelijkheden