Massage tijdens je zwangerschap

De zwangerschapsmassages die ik geef, doen niet onder voor de gewoonlijke rug-schouder-nek of ontspanningsmassages. Omdat ik werk op een prenatal tafel van Custom Craftworks, is er geen reden meer om ondersteund door kussens op je zij te moeten liggen. Deze tafel is speciaal hiervoor ontwikkeld en bevat ondersteunende uitsparingen voor zowel je borsten als je buik. De uitsparing voor je buik is verstelbaar en je kunt dus ‘op je buik liggen’ (al lig je er eigenlijk omheen) vanaf het begin van je zwangerschap tot aan de allerlaatste week.

zwangerschapsmassage overzicht

massage tot aan de laatste zwangerschapsweken

Hoogzwanger en toch even helemaal geen gewicht voelen en ‘gewoon’ lekker gemasseerd worden? Ik laat de liefdevolle massage van je buik en baby graag over aan jouzelf, want die zitten tijdens de massage in mijn praktijk juist veilig verstopt. Maar die oververmoeide rug, schouders, nek, benen en voeten, die kunnen gemasseerd worden terwijl jij, je buik én je baby rusten.

Onderzoek heeft laten zien dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage kregen veel minder vaak een te vroeg geboren baby kregen in vergelijking tot vrouwen zonder massages. Ook werd de kans op een te lichte baby kleiner.

andere voordelen

Er zijn natuurlijk meer voordelen voor een massage tijdens je zwangerschap. Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en je lymfenstelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd worden van en naar je baby. Verder is het zo dat een massage je slaap verbetert en dat geldt zeker ook tijdens je zwangerschap. Verder verminderen massages de aanmaak van cortisol (het stresshormoon), waardoor je dus minder stress ervaart. Dankzij massages verbetert je doorbloeding, wat verlichtend kan werken bij spataderen.

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien

bekijk andere massages en behandelingen