Klachtgerichte (deel)massage

Een klachtgerichte massage is bedoeld om blessures te voorkomen of helpen herstellen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verharding, verzuring, knopen) te verminderen. Tijdens sportinspanning, maar ook tijdens het dagelijks leven kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld stress, een verkeerde werkhouding, een niet alledaagse zware inspanning of training en zelfs kou kunnen leiden tot gespannen en pijnlijke spieren.

persoonlijke combinatie

Spieren die door bijvoorbeeld langdurige of overmatige belasting gespannen zijn, kunnen ontspannen worden, waarna spierknopen en afvalstoffen aangepakt kunnen worden. Meestal worden door mij de meest geschikte combinaties van massage en behandelingen (denk daarbij aan cupping therapie, triggerpoint therapie, taping en dergelijke) toegepast bij pijnklachten.

Het is eigenlijk bijzonder, maar we wennen aan een bepaalde mate van pijn. Toch is het absoluut niet nodig om met pijnklachten of verharde spieren te blijven rondlopen. Sterker nog, op den duur zal dit leiden tot verdergaande klachten.

veel positieve effecten

Het effect van een klachtgerichte massage is vooral verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, stimulering van de spieractie en ontwatering van de spieren, effectieve bestrijding van verhardingen en verklevingen, een kortere hersteltijd bij blessures, ontspanning en pijnbestrijding van en in de spieren.

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien

bekijk andere massages en behandelingen