Cupping

Cupping kan als een aparte behandeling gegeven worden, maar wordt door mij vaak toegepast in combinatie met andere massagetechnieken. Dit is vooral het geval wanneer er pijnklachten of klachten van andere aard zijn, waarvoor cupping een duidelijke meerwaarde kan hebben. Behalve therapeutisch kan cupping ook cosmetisch worden toegepast, bijvoorbeeld als belangrijk onderdeel van de behandeling met als doel contourverbetering en de aanpak van cellulite.

bellabaci

In mijn praktijk wordt door mij gebruik gemaakt van zowel het hoogwaardige bellabaci systeem (siliconen) als van cups voor therapeutisch medisch gebruik (glas).

cupping wordt in combinatie met bindweefselmassage ook gebruikt om cellulite op je benen te laten verdwijnen of verminderen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig. Tussen de behandelingen kun je na een korte instructie van mij eventueel ook zelf aan de slag.

stagnatie

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is stagnatie de oorzaak van de pijn. Zodra de stagnatie is verminderd of opgeheven, zal er onmiddellijk een verlichting van de pijn optreden.

fantastische mogelijkheden en resultaten

Cupping is een interessante behandeling wanneer je last hebt van onder andere pijnlijke en gespannen spieren, spijsverteringsproblemen, gewrichtspijnen, slechte doorbloeding en klachten die daarvan het gevolg zijn, maar ook bijvoorbeeld hardnekkige knopen, blessures, hoofdpijn en migraine. Cupping doet wonderen in het rug-schouder-nek gebied, maar eigenlijk zullen bijna alle gebieden van het lichaam goed reageren op een behandeling.

De therapeutische gevolgen van een cupping behandeling kunnen zijn het verminderen van obstipatie, activeren van de (huid)stofwisseling, verbeteren van de elasticiteit van de huid, opheffen van weefselblokkades, ondersteuning in het afvoeren van gif- en afvalstoffen en het verbeteren van de spierspanning, weerstand en doorbloeding. En als laatste, maar wellicht het belangrijkste, het verdwijnen van pijn.

Bij gebruik op de rug, benen of op gespannen, pijnlijke spieren helpt massage cupping vet- en vochtophopingen te verminderen, de doorbloeding sterk te verbeteren en afvalstoffen versneld af te voeren uit de spieren. Massage cupping toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan, stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie, regelt het autonome zenuwstelsel en in het algemeen zorgt cupping voor diepe ontspanning in het lichaam. Cliënten ervaren vaak een diepe warmte lang nadat de behandeling is afgerond, veroorzaakt door de verbeterde bloedcirculatie in het desbetreffende gebied. De resultaten zijn cumulatief.

cupkiss

Ingeval van een hardnekkig probleem kan -na overleg- de cup langduriger op het gebied geplaatst worden. Dit zal een sterk positief effect hebben, maar kan tevens een zogenaamde “cup kiss” achterlaten. Deze is niet pijnlijk en na een paar dagen tot een week verdwenen.

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien

bekijk andere massages en behandelingen