Massage

Een goede massage is niet alleen prettig en ontspannend voor jou en je lichaam, maar is ook heel doeltreffend bij pijn, bij specifieke klachten, bij sportinspanning en om je lichaam beter te laten functioneren.

Behandelingen en consulten bij balance touch kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een totale lichaamsmassage, die met warme olie wordt gegeven op de blote huid. In principe duurt de massage een uur en worden rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten, dus eigenlijk de gehele achterzijde van je lichaam gemasseerd.

Lees verder

Massage tijdens je zwangerschap

De zwangerschapsmassages die ik geef, doen niet onder voor de gewoonlijke rug-schouder-nek of ontspanningsmassages. Omdat ik werk op een prenatal tafel van Custom Craftworks, is er geen reden meer om ondersteund door kussens op je zij te moeten liggen.

Lees verder

Bamboemassage

Een ontspannende maar tegelijkertijd wat stevigere massage die met opgewarmde bamboestokken in combinatie met handen en warme (bamboe) olie wordt gegeven, dat is een bamboemassage. Deze massagecombinatie zorgt voor een intensieve dieptewerking en voor een verhoogde toevoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van afvalstoffen.

Lees verder

Klachtgerichte (deel)massage

Een klachtgerichte massage is bedoeld om blessures te voorkomen of helpen herstellen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verharding, verzuring, knopen) te verminderen.

Lees verder

Cupping

Cupping kan als een aparte behandeling gegeven worden, maar wordt door mij vaak toegepast in combinatie met andere massagetechnieken. Dit is vooral het geval wanneer er pijnklachten of klachten van andere aard zijn, waarvoor cupping een duidelijke meerwaarde kan hebben.

Lees verder

Triggerpoint therapie en taping

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer kunnen ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en vooral pijnklachten veroorzaken.

Lees verder

Been-voet massage

Bij deze massage worden onder andere de voetzones gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding in de bijbehorende organen. Verder worden meridiaan banen en accupunctuurpunten op de voeten, enkels, onderbenen en knieën gemasseerd, waardoor het energetisch systeem in het gehele lichaam wordt geactiveerd.

Lees verder

Stoelmassage

Stoelmassage is een acupressuur massage die is gebaseerd op de principes van de meer dan 1300 jaar oude Anma massage uit Japan. Hiermee is de stoelmassage verbonden met technieken uit de shiatsu massage.

Lees verder

Cursus shantala babymasage

Shantala babymassage is een vorm van massage die eenvoudig te leren is. Het is een totale lichaamsmassage voor baby’s en jonge kinderen die nauw verbonden is met ayurvedische massage.

Lees verder

‘your body is designed to survive
and while you do just that
make sure it feels really good’

~quote pien & regien
maak zelf een afspraak in de praktijk