Hormoonbalans – hormoonfactor begeleiding

Wil je afvallen, meer energie, een betere huid en lekkerder in je vel zitten? Wil je beter slapen, je rustiger voelen, beter voor jezelf zorgen, gezonder eten? Of heb je lichamelijke, mentale of emotionele klachten die je zou willen verminderen of waar je vanaf wilt? Dan is een hormoonfactor begeleiding iets voor jou!

maatwerk om je hormonen in balans te brengen

Met de hormoonfactor komen je hormonen weer in balans en verbetert je gezondheid op elk vlak. Ook is het gemakkelijker een streefgewicht te bereiken en te behouden.
Ieder mens is anders en daar hoort een begeleiding bij die het beste past en het meeste resultaat oplevert. Persoonlijk maatwerk dus, precies gericht op jou en jouw verhaal.

Ik ben gecertificeerd hormoonfactortrainer. Daarnaast heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan in het begeleiden van cliënten en aanvullende en jarenlange verdiepende opleidingen gedaan op het gebied van (leefstijl) coaching, hormoontherapie en gezondheid. Ik help je heel graag op weg naar een slank, gezond, blij en energiek lichaam en leven!

Heb jij last van een of meer van de volgende kenmerken..

 • overgewicht
 • een slechte vetverdeling (precies op de verkeerde plekken)
 • vermoeidheid of lusteloosheid
 • een gejaagd gevoel
 • wisselende stemmingen en energie niveaus
 • overgangsklachten of menstruatieklachten
 • een burnout
 • ‘gewoon’ niet lekker in je vel zitten
 • lage weerstand
 • piekeren
 • spijsverteringsklachten
 • stress
 • een onbedwingbare behoefte aan (teveel) zoet of hartig
 • slaapproblemen
 • hormonale klachten
 • een depressief gevoel
 • alsmaar achter de feiten aanlopen
 • hardnekkig terugkerende of juist vage gezondheidsklachten
 • klachten waarvan je denkt ‘die zullen er nou eenmaal wel bij horen’ (meestal niet dus!)

..dan is de hormoonfactor aanpak iets voor jou!

social media en omgevingsdruk

Social media staat bomvol gratis adviezen (die elkaar vaak ook nogal eens tegenspreken), reclames prijzen prachtige oplossingen aan (die meestal veel geld kosten en niet of niet blijvend werken) en dan is daar ook nog dat ene vaak gehoorde dingetje ’waar haal ik de tijd en de energie vandaan, want ik moét al zoveel’.

Uiteindelijk kies je misschien voor het zoveelste hongerdieet, koop je het nieuwste merk multivitaminen met mooie beloften in je achterhoofd, meld je je aan voor een trainingsprogramma (op zondagochtend met boomstammen slepen, weer of geen weer..). Even lijkt het dan de goede kant op te gaan. Maar het is onmogelijk een dergelijk strak regime de rest van je leven vol te houden. En dat hoef je jezelf niet eens kwalijk te nemen. Want onmogelijk ís het!

Bovendien is elk lijf anders en zijn algemene adviezen, als ze al kloppen, een basis maar vaak niet de finishing touch voor jouw specifieke situatie.

wat meer uitleg over de hormoonfactor

Terwijl de woorden ‘hormonen’ en ‘balans’ steeds meer als een modewoorden worden gebruikt in reclame-uitingen, is de waarheid helaas anders. Veel van de huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen je hormonen juist faliekant (verder) uit balans. Daardoor word je nog futlozer, nog ongezonder, neemt je gewicht toe (en vooral precies op de plekken waar je het niet wilt) en ontwikkelen zich steeds meer gezondheidsklachten. Punten- en crashdiëten zijn voorbeelden van diëten die geen rekening houden met je hormonen. In het begin vliegt het gewicht eraf, maar later vliegt het er meestal nog harder weer aan met nog een extra schepje erbovenop.

Ga je door met het denken vanuit een lage inname van energie en een zo hoog mogelijk verbruik ervan, dan ga je de strijd aan met je hormonen en die strijd kun je nu eenmaal écht nooit winnen. Je hormonen zijn ondertussen keihard aan het werk om jou juist een andere kant op te sturen, simpelweg omdat ze evolutionair zo zijn geprogrammeerd.

Met de Hormoonfactor aanpak komen je hormonen weer beter in balans. Zodra je hormonen in evenwicht zijn, voel je je gezonder en energieker. Bovendien wordt het veel eenvoudiger om je ideale gewicht te bereiken en te behouden, terwijl ondertussen allerlei vage of juist hardnekkige gezondheidsklachten verdwijnen. Je hoeft hier helemaal geen gekke dingen voor te doen of je te richten tot pillen, zakjes en shakes. Een hongerdieet volgen is al helemaal niet nodig en jezelf buiten proporties afmatten in de sportschool ook niet. Vaak is het tegendeel juist waar.

Goede voeding, afwisseling, zo puur en onbewerkt mogelijk eten, uitgekiende adviezen op maat over welke voedingsmiddelen juist wél heel belangrijk zijn en wat je absoluut maar beter links kunt laten liggen, dát is de basis. Stressreductie (en ook hier geldt dat de manier waarop echt voor elk mens anders is) en anders (en vaak juist minder en korter) sporten doen vervolgens de rest. Omdat je de adviezen eenvoudig in je dagelijks leven kunt inpassen, zul je je nieuwe leefstijl gemakkelijk kunnen volhouden.

Op de website van de Hormoonfactor kun je de veelvoorkomende klachten vinden waarbij de Hormoonfactor de afgelopen jaren succesvol is gebleken.

Algemene klachten

Aankomen, Afvallen, Allergieën, Angsten, Burnout, Bijnieruitputting, Candida en andere schimmelinfecties, Cellulite, Chronische klachten, Concentratiestoornissen, Darmklachten, Depressie, Endometriose, Galblaasproblemen, Gastritis, Gebrek aan energie, Gewrichtsklachten, Hart- en vaatziekten, Hoofdpijn, Huidproblemen, Infecties, Irritaties, Kankerpreventie, Koolhydraatverslaving, Lage bloeddruk, Leverklachten, Libido- en erectieproblemen, Lusteloosheid, Maagklachten, Mannelijke kaalheid, Menopauze, Migraine, Nierklachten, Ontstekingen, Opgejaagd gevoel, Osteoporose, Overgang, Overgewicht, PCOS (onregelmatige of geen menstruatie), PMS, Schimmelinfecties, Slaapproblemen, Spierpijn en -klachten, Spierziekten, Stress, Tandvleesproblemen, Uitputting, Verhoogde bloeddruk, Vermoeidheidsklachten, Voeding intoleranties, Zwangerschapsproblemen.

Hormoonspecifieke klachten

Insuline, schildklier, testosteron, oestrogeen, progesteron, groeihormoon, DHEA, cortisol, melatonine en andere minder dominante hormonen.

Auto-immuunziekten

Addison, Bechterew, Coeliakie, Crohn, Cushing, Diabetes, Graves, Hashimoto, Reumatoïde artritis, Sarcoïdose.

de beste versie van jezelf..voorgoed!

De Hormoonfactor, een gezondheidsprogramma dat ontwikkeld is door Ralph Moorman, brengt op natuurlijke wijze het hormonale systeem terug in evenwicht. Dit brengt veel meer voordelen met zich mee dan alleen verbetering in de lichaamssamenstelling. Door de richtlijnen van de Hormoonfactor te volgen, is in de praktijk gebleken dat naarmate je hormonen meer in balans komen, ontzettend veel kwalen en gezondheidsproblemen sterk zullen verminderen of verdwijnen en dat je je blijer en meer ontspannen gaat voelen.

Dus ben je klaar om eindelijk eens een verandering in je levensstijl te wagen die blijvend is en waar je blij van wordt? Klaar om de beste versie van jezelf te worden en je zowel innerlijk als van uiterlijk weer precies te worden wie je wilt en zou kunnen zijn. Ik help je er ontzettend graag bij. Done it, been there. En als ik het kan, dan kan jij het ook!

Ik ben gecertificeerd hormoonfactortrainer. Daarnaast heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan in het begeleiden van cliënten en aanvullende en jarenlange verdiepende opleidingen gedaan op het gebied van (leefstijl) coaching, hormoontherapie en gezondheid. Ik help je heel graag op weg naar een slank, gezond, blij en energiek lichaam en leven!

‘health is not about the absence of disease
but about striving for the stars
when it comes to balance and vitality’

~quote pien & regien

health – lees verder bij andere mogelijkheden