Inspired coaching

Ik stel me open voor jouw vraagstuk, klacht of proces en we kijken we samen wat je nodig hebt. In aantal gesprekken, eventueel aangevuld met oefeningen en behandelingen, help ik je om jouw leven weer een positieve wending te geven.

als het even niet meer werkt

Ons onderbewuste bepaalt voor 95% ons denken, voelen en doen. Wanneer je tegen een probleem of nare situatie aanloopt die je wilt veranderen, probeer je dit meestal op te lossen op de manier die je het beste kent. Vanuit gedachten en overtuigingen en herinneringen. Helaas werkt dit niet altijd, zoals je zult merken.

Iedereen loopt herkent het wel eens in meer of mindere mate: het zit je tot hier, het groeit je boven het hoofd, je bent er klaar mee, je loopt iedere keer tegen hetzelfde aan, je weet niet om te gaan met een situatie of met een ander mens. Of er gebeurt iets naars in je leven waardoor je het even niet meer weet. Of je weet niet wat het nou precies veroorzaakt, maar je voelt je in ieder geval niet fijn, gelukkig of ontspannen. Je merkt dat je stress ervaart of piekert. En uiteindelijk gaat het in je lijf zitten. Er ontstaan spanningsklachten, vermoeidheid en het lukt je even niet meer om daar zelf uit te komen.

Voor de hersenen maakt het niet uit of je je daadwerkelijk in een bedreigende situatie bevindt of dat je er alleen aan denkt. Het lichaam reageert daarop in beide gevallen met een vecht of vlucht reflex, ofwel stress. Dat verdedigingsmechanisme stamt uit de oertijd, toen een bedreiging vaak letterlijk een kwestie van leven of dood betekende.

inspired coaching

Bij inspired coaching gaan we onderzoeken wat voor jou wel werkt. En dat doe ik het liefst met zo weinig mogelijk aangeleerde technieken. Levenservaring, verbinding, intuïtie en gevoel spelen een belangrijkere rol. Ik begeleid je een stukje op je pad en van daaruit ontstaan nieuwe inzichten en tools om het anders te gaan doen.

Ik maak ondersteunend gebruik van ontspannings- en mindfulness technieken, energetisch werk, acces bars, shiatsu aanrakingen, essences en tenslotte (als dat bij je past) kaarten, kleuren en geuren.

'let yourself be guided
a small part of your path
far enough to find your way again'

~quote pien & regien

coaching – lees verder bij andere mogelijkheden